Tänä iltana mun mexicolaiseen menuun kuului gluteenittomat pinaattitortillat, tomaattisalsa, ananasguocamole, kanaa (maustettu omalla tacomausteella), jugurttikastike, paistetut paprikat ja tuore mango. Näillä määrillä, millä ohjeet on kirjotettu tulee 6 lettua ja täytteitä riittäisi ehkä kahdeksaan, jos laittaa noin paljon ku mä tossa kuvassa... :D
Pinaattitortillat onnistuu varmasti samalla reseptillä vaikka vaihtaisi gluteenittoman jauhon esim. durumvehnäjauhoon. :)
Tarvikkeet:
4 runsasta kourallista tuoretta pinaattia tai 3 kuutiota pakastepinaattia
n. 2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
Ripaus suolaa
3rkl vettä
2rkl oliiviöljyä
Valmistus:
1. Laita tuoreet pinaatit ja vesi kannelliseen kattilaan ja anna kiehua n. 5min. Muussaa pinaatti sauvasekottimella.
2. Sekoita jauhot ja suola kulhossaja lisää pinaattimuussi ja öljy sekaan. Sekoita, kunnes taikinasta saa pallon.
3. Laita pallo jääkaappiin n. 30min ajaksi.
4. Jaa pallo kuuteen osaan ja kaulitse osat letuiksi kahden leivinpaperin välissä. Paista lettuja pannulla, kunnes niihin tulee ruskeita pilkkuja.
Tarvikkeet:
3 tomaattia
1 punainen chili
Puolikas punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1rkl limemehua
Korianteria
Suolaa ja pippuria
Valmistus:
1. Pilko kaikki pieneksi ja sekoita. Niin helppoa ;)
Vinkki: älä poista chilin siemeniä, niin saat salsasta vähän tulisempaa.
Ananasguocamole
Tarvikkeet:
2 avokadoa
Puolikas punasipuli
1 punainen chili
Tuoretta ananasta
1 rkl limemehua
1 valkosipulin kynsi
Suolaa
Valmistus:
1. Kuutioi avokadot ja ananas pieniksi. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili.
2. Sekoita kaikki ainekset.
Jugurttikastike pehmentää chilin tulisuutta ja tasapainottaa kokonaisuutta. Ja on todella helppo!
Tarvikkeet:
1 prk ranskan kermaa
n. 1dl maustamatonta jugurttia
Korianteria
Valmistus:
1. Silppua korianteri ja sekoita kaikki ainekset.
Kaupan tacomauste on mun mielestä tosi vahvaa, ei niinkään tulista, mutta tuntuu ettei mikään muu maistu ruoassa, kun niitä valmisseoksia käyttää. Siispä tässä ois vaihtoehtoinen, mun oma versio tacomausteesta. Ohjeen määrä riittää esim. 400g kanaan
Tarvikkeet:
0,5rkl chilijauhetta
0,25rkl valkosipulijauhetta
0,25rkl kuminaa
0,5rkl paprikajauhetta
1tl suolaa
0,5tl pippuria
Mangoa voi olla vaikeaa kuoria ja pilkkoa, mutta yks tosi kätevä tapa on leikata mango kiven vierestä ja "kaapia" hedelmänliha lasin reunaa vasten, niin että hedelmä menee lasiin ja kuori irtoaa nätisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja ja toiveita