marenkipiirakkaan. Tässä ohje:
Tarvikkeet:
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
100 g voita
1 munan keltuainen
Täyte:
4 dl vettä
1½ dl sokeria
3 munan keltuaista
1 dl sitruunanmehua
1 raastettu sitruunan kuori
3 rkl perunajauhoa
25 g voita
Marenki:
4 munan valkuaista
1 dl sokeria
Valmistus:
1.Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
2. Kuumenna kattilassa kaikki kiisseliin tarvittavat aineet paitsi voi.Sekoita koko ajan, kunnes kiisseli saostuu. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Levitä vaahto kiisselin päälle lusikalla.
4.Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Varo ettei pinta ruskistu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja ja toiveita