Mulperi marjat eli silkkiäispuun marjat
Silkkiäispuu on kotoisin Kiinasta. Lajia viljellään laajalti Kiinassa, Japanissa ja myös Etelä-Euroopassa. Sitä on myös viljelty Etelä-Suomessa. Valkomulperin hedelmät (2,5 cm) ovat aluksi valkoisia, mutta tummuvat kypsyttyään punaisiksi, makeiksi marjoiksi.
Mulperit sisältävät runsaasti mm. kuituja, rautaa, kalsiumia, sekä C- ja K-vitamiinia. Mulperit sisältävät myös runsaasti antioksidantteja.
Ravintoarvo (per 100g):
Energia: 275g
Proteiini: 10g
Rasvat: 0,5g
Hiilihydraatit: 63g
Ravintokuidut: 10g
Rasvat: 0,5g
Hiilihydraatit: 63g
Ravintokuidut: 10g
Käyttö:
Mä tykkään sekottaa mulpereita mysliin ja syödä sellasenaan. Niitä voi myös laittaa raakasuklaaseen, puuron sekaan tai vaikka smoothieen. Käyttösuositus olisi n.15-50g/päivä
Mä yritän keksiä jonkun kivan reseptin mihin vois laittaa mulperi marjoja ja postaan sen sitte tänne blogiin. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja ja toiveita