Tarvikkeet (taikina):
150g tummaa suklaata
¾dl tummaa kaakaojauhetta
1½dl kuumaa kahvia
1½dl jauhoja
1½dl sokeria
½tl suolaa
½tl leivinjauhetta
6rkl rypsiöljyä
2 munaa
1tl vanilijan makua
Nutellaa
Tarvikkeet (mansikka kuorrute):
200g voita
1tl vanilijan makua
5dl tomusokeria (Alkuperäisessä ohjeessa on 7,5dl, mutta mulla kuorrute oli jo ihan tönkköä 5dl jälkeen)
n. ¾dl mansikoista "puristettua" nestettä antamaan väriä ja makua. Voit myös käyttää vadelmia!
Jos et saa mansikoista tarpeeksi väriä voit käyttää elintervikeväriä pari tippaa
Valmistus:
1. Keitä kahvi. Pilko suklaa pieniksi paloiksi suureen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe mukaan. Kaada kuuma kahvi kulhoon ja sekoita. Suklaa sulaa, mutta ei haittaa jos joitakin sattumia jää.
2. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe pienessä kulhossa.
3. Sekoita munat, öljy ja vanilija jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää vähitellen kuivat aineet taikinaan.
4. Jaa taikina 12 amerikanmuffinivuokaan ja paista 175℃ 15-20min
5. Valmista kuorrutus: Sekoita huoneenlämpöinen voi, vanilija, mansikkamehu ja osa tomusokerista sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes kuorrutus on tarpeeksi paksua pysyäkseen koossa kuorruttamista varten.
6. Kun muffinssit ovat jäähtyneet leikkaa ne veitsellä tasaisiksi ja painele sormella kuopat, joihin voit laittaa nutellaa oman nutellamaun mukaan ;)
7. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle "ruusut" HUOM! Muffinssin täytyy olla jäähtynyt, sillä muuten kuorrute sulaa!
8. Jos haluat, koristele lopuksi esim. nompparelleilla ja mintunlehdillä
Todella maukkaita! Kiitos ��
VastaaPoista