Ekaa kertaa koulun köksäntunnilla tein suolaista piirakkaa, johon tuli kinkkua ja paprikaa. Se olikin yllättävän hyvää ja sen jälkeen intouduin kotona tekemään erilaisia variaatioita piirakasta. Äidillekin tietysti piti keksiä jotakin korvaava, joten gluteenitonta jauhoseosta ja hyvää kosteutusta(kerma,kanamuna) käyttämällä onnistui gluteenittomana tämä herkku. Kun tekee piirakan gluteenittomana, kannattaa tehdä se päivä etukäteen ja antaa vetäytyä yön yli niin mausta ja koostumuksesta tulee vieläkin parempi!
Tarvikkeet:½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
½ dl kylmää vettä
Täyte:
½ parsakaali
200 g fetajuustoa
kourallinen pinaatinlehtiä
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja pippuria
pinnalle juustoraastetta
Valmistus:
1.Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva tasaiseksi seokseksi.
2.Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
3.Voitele pyöreävuoka (halkaisija 28-30cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4.Paista pohjaa uunissa n.10min 225 asteessa.
5.Pilko parsakaali, feta ja pinaatit. Sekoita kananmuna, kerma ja mausteet keskenään.
6.Lisää täytteet ja muna-kermaseos pohjan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta pinnalle.
7.Jatka piirakan kypsentämistä vielä n.20min 225 asteessa.
8.Tarjoile lämpimänä ja vaikkapa salaatin kanssa.
Voit käyttää parsakaalin, fetan ja pinaatin sijasta vaikka kinkkua, paprikaa ja sipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja ja toiveita