torstai 18. heinäkuuta 2013

Kesäisiä vadelmia❤️

Tänään halusin leipoa jotain kesäistä, joten puin takin päälle ja lähdin etsimään vadelmia huonosta säästä huolimatta. Vadelmia löytyikin ja päätin tehdä gluteenittomia vadelmamuffinsseja.Tässä ohje:
Tarvikkeet:
2 munaa
½ dl maitoa
1 dl sulatettua voita
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n.3 dl vadelmia


Valmistus:
1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, sulatettu voi ja kuivat aineet taikinaan.
4.Lisää lusikalla sekoittaen vadelmat taikinaan niin etteivät ne muussaudu.
5.Jaa taikina muffinivuokiin (n.12-16) ja paista uunissa 200 asteessa 15-20min.
6.Tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa.





Feta-parsakaalipiirakka❤️

Ekaa kertaa koulun köksäntunnilla tein suolaista piirakkaa, johon tuli kinkkua ja paprikaa. Se olikin yllättävän hyvää ja sen jälkeen intouduin kotona tekemään erilaisia variaatioita piirakasta. Äidillekin tietysti piti keksiä jotakin korvaava, joten gluteenitonta jauhoseosta ja hyvää kosteutusta(kerma,kanamuna) käyttämällä onnistui gluteenittomana tämä herkku. Kun tekee piirakan gluteenittomana, kannattaa tehdä se päivä etukäteen ja antaa vetäytyä yön yli niin mausta ja koostumuksesta tulee vieläkin parempi!
Tarvikkeet:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
½ dl kylmää vettä
Täyte:
½ parsakaali
200 g fetajuustoa
kourallinen pinaatinlehtiä
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja pippuria
pinnalle juustoraastetta

Valmistus:
1.Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva tasaiseksi seokseksi.
2.Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
3.Voitele pyöreävuoka (halkaisija 28-30cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4.Paista pohjaa uunissa n.10min 225 asteessa.
5.Pilko parsakaali, feta ja pinaatit. Sekoita kananmuna, kerma ja mausteet keskenään.
6.Lisää täytteet ja muna-kermaseos pohjan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta pinnalle.
7.Jatka piirakan kypsentämistä vielä n.20min 225 asteessa.
8.Tarjoile lämpimänä ja vaikkapa salaatin kanssa.



 Muunnelma:
Voit käyttää parsakaalin, fetan ja pinaatin sijasta vaikka kinkkua, paprikaa ja sipulia.