lauantai 22. helmikuuta 2014

good food makes good day❤️

Tänään tein pitkästä aikaa kasvisnyyttejä ja paistettua broileria. Jotenki oli unohtunu miten hyviä noi kasvisnyytit on ja on tullu käytettyä vaan niitä tavallisia perunoita, pastaa tai riisiä ruoan lisukkeena. Nyt kuitenkin oon ottanut tavoitteeksi vähentää perunaa, pastaa ja riisiä ja hyödyntää enemmän erilaisia kasviksia lisukkeina. Niissä on enemmän makua, enemmän värejä ja vähemmän hiilareita. Tän päivän ateriaan kuului siis fetasalaattia, pippurimarinoituja broilerinfileitä ja niitä ihania kasvisnyyttejä. Tänään tein nyytit ihan kaupan pakastealtaasta löytyneestä porkkana-papu-kukkakaali-herne sekoituksesta, mutta mitkävaan kasvikset varmasti käy (kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja) Tässä kasvisnyyttien resepti (4 henkilölle):


Tarvikeet:
400-500g pakastevihanneksia
12 rkl tomaattimurskaa (n.½tölkkiä)
100g pippurituorejuustoa
100g ruohosipulituorejuustoa
suolaa ja pippuria
alumiinifoliota

Valmistus:
1.Jaa vihannekset 4:lle foliopalalle.
2.Laita jokaiseen nyyttiin 3 rkl tomaattimurskaa ja 25g molempia tuorejuustoja.
3.Ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria ja sulje nyytit.
4.Kypsennä 225 asteisessa uunissa n.20-25min. Tai laita nyytit grilliin, jossa ne kypsyvät samalla kun grillaat muita herkkuja.