sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mantelinen suklaa-marenkikakku❤️

Sain jouluna lahjaksi Helsingin Sanomien Ruokatorstai LEIPOO -kirjan, jossa on superihania kakkuja ja muuta. Vasta tänään pääsin kokeilemaan ekaa kakkua kun mummilla oli synttärit ja testasin Mantelista suklaa-marenkikakkua. :)

                       
                                          
                       
     
  

Valmistus:
Kakkupohja:

Pohja:

150 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
3 keltuaista
1¼ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta

Marenki:

3 valkuaista
1½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl väkiviinaetikkaa
 
Täyte:

2dl hilloa (voit käyttää esim. Vadelmahilloa ja sekoittaa mukaan tuoreita vadelmia)

Koristeluun:

2–3 palaa (noin 20 g) tummaa suklaata, mantelilastuja  

Valmistus:

1.Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.

2.Paloittele suklaa ja rasva pinnoitettuun kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä hieman.

3.Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa suklaaseos ohuena norona taikinaan. Kääntele joukkoon mantelijauhe ja kaada taikina kakkuvuokaan.

4.Paista 175 uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hetken. Irrota ja siirrä tarjoilulautaselle.

5.Valmista marenkilevy: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon etikka. Levitä marenki kiekoksi leivinpaperin päälle uunipellille. Tee kiekosta 2cm pienempi halkaisijaltaan kun itse kakkupohja, sillä kiekko suurenee uunissa! Kypsennä 125 1 h 30 minuuttia.

6.Levitä hillo suklaakakkupohjalle ja nosta marenkilevy päälle.

7.Paloittele suklaa pakastepussiin, sulje pussi ja nosta se kuumaan vesihauteeseen. Leikkaa saksilla pussin kulmaan reikä ja valuta sulanutta suklaata kakun päälle ohuina noroina. Paahda mantelilastut ja ripottele ne kakun päälle.