Kesä on parasta grillausaikaa, joten tänään päätin grillata. Tänään grillissä oli naudan sisäpaistia, herkkusieniä ja maissia. Salaattina oli halloumjuusto-salaatti ja lisukkeena ratatouillea. Tässä ohjeita:
Halloumjuusto-salaatti:
1 l mansikoita
1 pkt halloumjuustoa
1 cantaloupemeloni
Valmistus:
1. Pilko cantaloupemeloni ja mansikat ja laita ne kulhoon.
2.Kuutioi halloum ja grillaa se niin, että ne hieman pehmenevät ja saavat väriä.
3.Lisää grillatut halloumpallat kulhoon ja sekoita.
Herkkusienet:
10 herkkusientä
½pkt perinteisä koskenlaskijaa
2 valkosipulinkynttä
sinihomejuustorouhetta
1 pkt pekonia
Valmistus:
1.Poista sienistä jalat ja täytä sienet koskenlaskijalla, valkosipulimurskalla ja homejuustorouheella.
2.Kääri sienien ympärille pekonisiivut ja laita ne grilliin.
Ratatouille:
(n.4 annosta)
2 sipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 paprika
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
basilikaa
timjamia
ripaus suolaa
öljyä
Valmistus:
1.Paloittele sipulit ja valkosipulit. Laita ne kattilaan ja kuulota öljyssä.
2.Pilko kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Laita ne kattilaan ja lisää vesi, mausteet ja liemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 1h.
Jälkkäriks tein yksinkertaisen, mutta kesäisen suklaamousse-marja-annoksen.
Tarvikkeet:
tuoreita mansikoita ja vadelmia
valion suklaakermavaahtoa
Valmistus:
1.Vatkaa suklaakerma vaahdoksi.
2.Laita marjat kulhoon ja laita suklaamousse päälle.
Jos haluat voit laittaa lisäksi vaikkapa murennettuja keksejä.
This much I know. If you are what you eat, then I only wanna eat the good stuff!
lauantai 20. heinäkuuta 2013
Sitruuna-marenkipiirakka❤️
Tänään ajattelin tehdä jotakin raikasta jälkkäriä kun pääruokana oli kalaa, joten päädyin sitruuna-
marenkipiirakkaan. Tässä ohje:
Tarvikkeet:
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
100 g voita
1 munan keltuainen
Täyte:
4 dl vettä
1½ dl sokeria
3 munan keltuaista
1 dl sitruunanmehua
1 raastettu sitruunan kuori
3 rkl perunajauhoa
25 g voita
Marenki:
4 munan valkuaista
1 dl sokeria
Valmistus:
1.Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
2. Kuumenna kattilassa kaikki kiisseliin tarvittavat aineet paitsi voi.Sekoita koko ajan, kunnes kiisseli saostuu. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Levitä vaahto kiisselin päälle lusikalla.
4.Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Varo ettei pinta ruskistu liikaa.
marenkipiirakkaan. Tässä ohje:
Tarvikkeet:
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
100 g voita
1 munan keltuainen
Täyte:
4 dl vettä
1½ dl sokeria
3 munan keltuaista
1 dl sitruunanmehua
1 raastettu sitruunan kuori
3 rkl perunajauhoa
25 g voita
Marenki:
4 munan valkuaista
1 dl sokeria
Valmistus:
1.Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
2. Kuumenna kattilassa kaikki kiisseliin tarvittavat aineet paitsi voi.Sekoita koko ajan, kunnes kiisseli saostuu. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Levitä vaahto kiisselin päälle lusikalla.
4.Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on vaaleanruskea. Varo ettei pinta ruskistu liikaa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)