lauantai 15. maaliskuuta 2014

limeä ja chiliä❤️


Mä ehin jo innostua, että kevät on tullu ja kesä on kohta ja jäätkin on jo melkein sulanu merestä, mutta sitten heräsin tänä aamuna ja lunta satoi ja maassakin oli 10cm lunta. Siispä tänä viikonloppuna teen ruokia lämpimistämaista. Tänään tein thaityylistä riisinuudelisalaattia ja grillattua broileria. Tässä ohje:

Nuudelisalaatti:
1pkt(225g) riisinuudelia
1 limen kuori
2 limen mehu
3rkl soyakastiketta
4rkl seesameöljyä
1 chili
korianteria
pala inkivääriä

Valmistus:
1.Kypsennä nuudelit, kaada lävikköön ja jäähdytä kylmällä vedellä.
2.Sekoita öljy ja soyakastike nuudeleihin.
3.Raasta inkivääri ja limen kuori. Sekoita nuudelin joukkoon.
4.Pilko chili pieniksi paloiksi. (Vältä chilin paljain käsin koskemista, käytä haarukkaa apuna.) Purista limet ja sekoita ne nuudeleihin.
5.Silppua korianterit ja sekoita nuudeleihin.

Broileri:
600g broilerin ohutleikettä
1 limen kuori
2 limen mehu
1 chili
pala inkivääriä
6rkl soyakastiketta
rypsiöljyä

Valmistus:
1.Raasta limen kuori ja inkiväri. Purista limen mehut ja pilko chillit. Sekoita ne soyan kanssa tasaiseksi seokseksi.
2.Pilko broilerit tarjoiluun sopiviksi pihveiksi. (Voit myös leikata suikaleita ja pujotella ne vartaisiin.)
3.Laita broilerit valmistamaasi marinadiin. Lisää rypsiöljyä niin, että kaikki broileit peittyvät marinadiin.
4.Anna marinoitua väh. 0,5h
5.Grillaa tai paista pannulla kypsiksi.