keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lohiwokki❤️

Sunnuntaina siis tein super hyvää lohiwokkia, johon käytin ahh niin ihanaa limeä jällen, koska mä oon jääny koukkuun siihen :D ja se sopii niin hyvin tällasiin wokkiruokiin. Mä en ehtinyt enää postata tätä reseptiä silloin sunnuntaina enkä ehtiny maanantainakaan, koska olin koko iltapävän koulussa tekemässä meijän tulevan musikaalin lavasteita. Enkä tiistaina enää sitten muistanut, mutta nyt sitten päätin jakaa tämän herkku reseptin tänne.:)

Lohiwokki (6 henkilölle)
Tarvikkeet:
n. 500g lohta
4½dl riisiä
n.8dl vettä
1 sipuli
½pss wokkivihanneksia
1pss (180g) katkarapuja
1 limen kuori
1limen mehu
6 rkl soyakastiketta

 Valmistus:
1.Pilko sipuli. Laita wokkipannuun riisit ja sipuli ja kuulota niitä hetki öljyssä. Lisää n.0,5l vettä ja taita kansi päälle. Anna riisien kypsyä.
2.Samalla ku riisi kiehuu, nypi lohesta ruodot pois, irrota nahka ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Raasta limen kuori.
3.Lisää vettä riiseille, jos ne ovat liian kovia syötäväksi.
4.Kun riisit ovat kypsiä varmista, että pannulla ei ole liikaa vettä ettei wokki jää vetiseksi. Lisää wokkivihannekset, limen kuori ja mehu sekä n.3 rkl soyakastiketta. Maista ja lisää soyaa maun mukaan lisää.
5.Lisää lohikuutiot ja kypsennä ne kannen alla jos mahdollista. Kun lohet ovat kypsiä lisää katkaravut.
6.Tarkista vielä maku ja tarjoile!