perjantai 11. heinäkuuta 2014

SUPERFOOD: mulperimarjat❤️

Supermoi! Tässä tulee ensimäinen SUPERFOOD -postaus, eli rupean tekemään erilaisista superfoodeista postauksia. Ajattelin tehdä tän ekan mulperi marjoista, koska mä tossa edellisessä postauksessa puhuin jo vähän niistä ja ne ei oo varmaan kaikille ihan tuttuja vielä.:) 

                                         Mulperi marjat eli silkkiäispuun marjat

Silkkiäispuu on kotoisin Kiinasta. Lajia viljellään laajalti Kiinassa, Japanissa ja myös Etelä-Euroopassa. Sitä on myös viljelty Etelä-Suomessa. Valkomulperin hedelmät (2,5 cm) ovat aluksi valkoisia, mutta tummuvat kypsyttyään punaisiksi, makeiksi marjoiksi.
Mulperit sisältävät runsaasti mm. kuituja, rautaa, kalsiumia, sekä C- ja K-vitamiinia. Mulperit sisältävät myös runsaasti antioksidantteja.

Ravintoarvo (per 100g):                                            
Energia: 275g
Proteiini: 10g
Rasvat: 0,5g
Hiilihydraatit: 63g
Ravintokuidut: 10g

Käyttö:
Mä tykkään sekottaa mulpereita mysliin ja syödä sellasenaan. Niitä voi myös laittaa raakasuklaaseen, puuron sekaan tai vaikka smoothieen. Käyttösuositus olisi n.15-50g/päivä
                                  
                    

Mä yritän keksiä jonkun kivan reseptin mihin vois laittaa mulperi marjoja ja postaan sen sitte tänne blogiin. :)




                                     


Punnitse&Säästä❤️

Huomenta! Tänä aamuna kävin pikku juosulenkillä ja lenkin jälkeen oli taas mukavaa pulahtaa tyyneen järveen. :) Me oltiin eilen käymässä Jyväskylässä ja Oona oli googlannu, että sielä pitäis ollaa meijän lemppari kauppa eli Punnitse&säästä! Vähän aikaa navigaattorin kanssa Jyväskylän kesukstassa pyörittyämme me löydettiinkin se ja mä ostin sieltä mulperimarjoja ja erilaisia myslejä. Mökillä mä tein oman myslisekotuksen ja lisäsin siihen mulperimarjat mitä en ollu jo ehtiny syömään matkalla ja laitoin sitä tänä aamuna rahkan ja mansikoiden sekaan ja oli kyl super hyvää!! 

Suosittelen käymään punnitse&säästässä, koska sielä on siis paljon muutakin kun myslejä, esim. pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä, luomu karkkeja ja muita superfoodeja. Tuotteet myydään sielä niin, että saat itse käydä keräämässä  paperipusseihin sen verran kun haluat vaikka pähkinöitä ja sitten kassalla ne punnitaan. Esim mulperimarjojen 100g hinta oli 2,5€ ja myslien 1€.