lauantai 10. syyskuuta 2016

Kanttarellirisotto❤️

Ihanaa syksyä! Sieniä on jo pitkään saanut metsästä, ja vaikka kuinka rakastankin niitä, en ole onnistunut itse lähtemään sienimetsälle. Osittain myöskin siksi, että ylppärit on jo (liiankin) lähellä ja aika on mennyt lähinnä niihin valmistautuessa ja stressatessa... Aika kuluu älyttömän nopeesti, eilen koulussa juhlittiin 100 aamua ja kahden viikon päästä syksyn kirjotuksetkin on jo ohi! Niin hullu musta ei kuitenkaan vielä ole tullut, että olisin lopettanut kokkailun ja leipomisen (ehkä päin vastoin)! 
Tänään ruokakaupassa iski kauhea kanttarellihimo nähtyäni kanttarellit kaupan hyllyllä! Äitikin oli enemmän kun mielissään, kun ilmoitin tekeväni risoton kanttarelleista. :) Parhaan risoton saa käyttämällä valkoviiniä, mutta tänään käytin ihan vaan omenatuoremehua.

                         

Kanttarellirisotto (2:lle tai 3:lle vähemmän nälkäiselle)
Tarvikkeet:
n. 5dl kanttarelleja
voita
1 sipuli
3 kevätsipulia
1,5dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä tai omenamehua
3dl kasvislientä
Tuoretta timjamia tai 1-2tl kuivattua timjamia 
Parmesanraastetta
Suolaa
Pippuria

Valmistus:
1. Puhdista ja pilko kanttarellit. Silppua sipulit ja kevätsipulit. 
2. Kuullota sipuleita kattilassa voissa kunnes ne ovat läpikuultavia, eivät ruskistuneita! Kaada riisi ja  kuullota niitä sipulien kanssa hetki. Kaada mukaan valkoviini/omenamehu ja anna kiehahtaa. 
3. Lisää timjami ja kaada kasvislientä joukkoon pienissä osissa. Kaikkea lientä ei tarvitse käyttää ja taas jos liemi ei riitä sitä voi käyttää enemmän, kokeile vain riisien kypsyyttä välillä.
4. Lisää juustoraastetta hieman risottoon tekemään siitä "tahmeampaa". Mausta risotto suolalla ja pippurilla, jos tarvitsee. 
5. Lisää risoton päälle kanttarellit, kevätsipulisilppua ja parmesania. Voit myös sekoittaa osan sienistä ja sipulista jo kattilassa risoton sekaan.
6. Nauti heti valmistuksen jälkeen vaikka valkoviinin kanssa, jos sitä on jäänyt yli kokkailusta ;)

                                      

       
Eilen mulla oli 100 aamua, mutta Oonalla vähän enemmän.