Tänään ruokakaupassa iski kauhea kanttarellihimo nähtyäni kanttarellit kaupan hyllyllä! Äitikin oli enemmän kun mielissään, kun ilmoitin tekeväni risoton kanttarelleista. :) Parhaan risoton saa käyttämällä valkoviiniä, mutta tänään käytin ihan vaan omenatuoremehua.
Kanttarellirisotto (2:lle tai 3:lle vähemmän nälkäiselle)
Tarvikkeet:
n. 5dl kanttarelleja
voita
1 sipuli
3 kevätsipulia
1,5dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä tai omenamehua
3dl kasvislientä
Tuoretta timjamia tai 1-2tl kuivattua timjamia
Parmesanraastetta
Suolaa
Pippuria
Valmistus:
1. Puhdista ja pilko kanttarellit. Silppua sipulit ja kevätsipulit.
2. Kuullota sipuleita kattilassa voissa kunnes ne ovat läpikuultavia, eivät ruskistuneita! Kaada riisi ja kuullota niitä sipulien kanssa hetki. Kaada mukaan valkoviini/omenamehu ja anna kiehahtaa.
3. Lisää timjami ja kaada kasvislientä joukkoon pienissä osissa. Kaikkea lientä ei tarvitse käyttää ja taas jos liemi ei riitä sitä voi käyttää enemmän, kokeile vain riisien kypsyyttä välillä.
4. Lisää juustoraastetta hieman risottoon tekemään siitä "tahmeampaa". Mausta risotto suolalla ja pippurilla, jos tarvitsee.
5. Lisää risoton päälle kanttarellit, kevätsipulisilppua ja parmesania. Voit myös sekoittaa osan sienistä ja sipulista jo kattilassa risoton sekaan.
6. Nauti heti valmistuksen jälkeen vaikka valkoviinin kanssa, jos sitä on jäänyt yli kokkailusta ;)
Eilen mulla oli 100 aamua, mutta Oonalla vähän enemmän.