perjantai 18. heinäkuuta 2014

SUPERFOOD: gojimarjat❤️

Heippa! Kävin taas shoppailemassa punnitse&säästässä ja huomasin, että sielä mydään gojimarjoja. Ne on tosiaan superfoodia, joten ostin niitä ja lisää mysliä ja mulpereita.:)

                                         Gojimarjat eli susimarjat

Gojimarja sisältää kaikki kehomme välttämättömät aminohapot, mikä tekee gojimarjoista erittäin proteiinipitoisia, 22 kivennäisainetta (merkittävimmät ovat kalium, kalsium, kupari, sinkki ja rauta) sekä runsaasti vitamiineja(a,e,b,c), flavonoideja ja antioksidantteja.
Gojimarja on adaptogeeni. Adaptogeenit= aineiet, joiden avulla keho pystyy mukautumaan erilaisiin rasittaviin olosuhteisiin, kuten stressiin. Adaptogeenien ansiosta vastustuskyky säilyy ja hormonit pysyvät tasapainossa. Adaptogeeneillä on myös yllättävän positiivisia vaikutuksia mielentilaan.

Ravintoarvo (per 100g):
Energia: 391 kcal
Proteiinit: 12g
Hiilihydraatit: 68g
Rasvat: 2g
Ravintokuidut: 5g

Käyttö:
Gojeja voi syödä sellaisenaan tai lisätä eväs-sekoituksiin, puuroihin, smootheihin, jälkiruokiin tai raakasuklaan joukkoon. Käyttösuositus olisi 15-50g/päivä.

                    

Muita SUPERFOODEJA
SUPERFOOD: mulperimarjat http://sateenkaarenainekset.blogspot.fi/2014/07/superfood-mulperi-marjat.html



Ananas-broileri vartaat❤️

Moikkamoi! Tänään tein pitkästä aikaa vartaita, mutta ihan uudella ohjeella. Nimittäin ananas-broileri vartaita. Näissä vartaissa tehdään ensin marinadi broilerille ja vielä lisäksi grillauskastike, mutta marinadi ja kastike on aika samanlaiset ja helpot valmistaa. Mä grillasin nää vartaat tänään avotulella, mutta perus grillissä tulee ihan yhtä hyviä! :) ja jos haluaa tehdä kasvisversioita niin broilerin voi korvata tofulla tai halloum-juustolla. :)
 

                      

                      
                      


                                                      Ananas-broileri vartaat
Tarvikkeet:
500g broileria
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2-3 punasipulia
Tuoretta ananasta

Marinadi:
0,75dl ananas mehua
2rkl soya kastiketta
3rkl hunajaa
2rkl viinietikkaa
1rkl seesami öljyä tai rypsiöljyä
2rkl oliiviöljyä
n.20g pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä

Grillaus kastike:
1,25dl ananas mehua
2rkl hunajaa
1rkl chilikastiketta
1rkl oliiviöljyä
1rkl soya kastiketta
 
Valmistus:
1.Valmista broilerille marinadi raastamalla inkivääri ja sekoittamalla se ja muut marinadiaineet keskenään. Suikaloi broilerit ja laita ne marinoitumaan 4-8 tunniksi.
2.Valmista grillaus kastike pienessä kattilassa. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna seosta. Kun se alkaa kiehua pienennä tehoa ja pidä kastiketta n. 4min hellalla.
3.Pilko paprikat, ananas ja sipulit. Kokoa vartaat ja grillaa. Lisää grillauksen aikana kastiketta vartaiden päälle.