tiistai 22. heinäkuuta 2014

Banaanikakku❤️

Heippa! Tänään huomasin, että keittiön pöydällä oli tummuneita banaaneja ja niille piti keksiä jotakin käyttöä. En ollu koskaan aikasemmin tehny banaanikakkua, joten päätin kokeilla nyt ekaa kertaa. Lopputulos oli oikein onnistunut kakku, mutta vähän tylsä, joten koristelin sen kermalla ja marjoilla. :)

                       

         
Tarvikkeet:
2 kananmunaa
2,5dl sokeria
2,5dl jauhoja
150g sulaa voita
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria 
1tl kanelia
2tl kardemummaa
3 banaania
1dl vispikermaa
 
Valmistus:
1.Sekoita kuivat aineet suuressa kulhossa. 
2.Muussaa banaanit ja lisää voisula, munat, banaanimössö ja kerma kuiviin aineisiin ja sekoita.
3. Voitele vuoka ja paista uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan. Kakku tummuu päältä, mutta parhaiten saa tietää onko kakku kypsä, on kokeilemalla puutikulla tarttuuko tikkuun taikinaa. Jos tarttuu kakku ei ole vielä valmis.
4. Jos haluat koristella valmista kakkua, odota että kakku jäähtyy ja sen jälkeen koristele. Mun kakussa on 3dl vispattua kermaa, 0,5L mansikoita ja mustikoita sekä mintun lehtiä. :)