maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kuinka saisin rikki kookospähkinän?❤️

Heissulivei! Kesäkuu on jo kohta loppu, mutta säät ei oo ollu ihan sellasia niinku kesällä säiden kuuluu olla. Mä oon kesäihminen ja mun kesään kuuluu paljon uimista, mutta nyt ei oo edes sitä tullut tehtyä kun meressä on niin kylmää vettä ja ulkona on 10 astetta lämmintä ja vettä sataa. On tässä kuitenkin paljon hyviä asioita ehtinyt olemaan myös, esim. juhannus. Me vietettiin juhannus mökillä 11 hengen porukalla ja oli tosi kivaa! Paljon syötiin tosihyviä ruokia ja sunnuntaina mulle oltiin järjestetty synttäribrunssi! Se oli tosi ihana!
Tänään mulla on ollu vapaapäivä ja huomenna meen töihin, joten päätin, että tänään avaan kookospähkinän, jonka sain synttärilahjaksi pikkusiskolta.:) En ollu koskaan aikasemmin avannut kookosta joten ei ollut hajuakaan miten se toimii, joten olin vältellyt sen avaamista. No parikymmentä minuuttia kookosta hakattuani se halkesi, mutta oli ehtinyt jo pilaantua. Mutta nyt osaan avata kookoksen niin ensikerralla ehkä uskallan avata sen ennen kun se ehtii homehtua. Mutta tässä silti ohje miten minä sain sen rikki.:)


Kuinka avata kookospähkinä?
1. Etsi kookoksen päädystä se reikä josta saa veitsen kärjen sisään ja tyhjennettyä kookosmaidot pois.
2. Ota kookos käteen ja naputtele kookosta vasaralla 'päiväntasaajan' kohdalta. Aluksi voi tuntua, että    Ei tapahdu mitään, mutta pikkuhiljaa kookoksen tulee pieniä halkeamia
 ja lopulta se on kahdessa osassa. :D



Synttäriminä!