torstai 25. kesäkuuta 2015

Missä pasta? ~Bolognese spagettivihanneksilla❤️

Mä rakastan pastaa!❤️ Pastaa kaikissa muodoissa, spagetti, lasagne, tortellinit, cannelonit... Ihanat kastikkeet ja täytteet kruunaa koko annoksen. Tänään kuitenkin halusin kokeilla jotain ihan uutta, ja normaalin spagetin sijaan korvasin sen porkkanalla ja kaalilla. Tää oli tosi hyvä kokeilu ja hyvää vaihtelua normaalille pastalle. Kun oli sama bolognesekastike, niin ei edes meinannut huomata eroa. 

                         

Vertailin myös täysjyvä spagetin ja "porkkana-kaalispagetin" ravintoarvoja ja kuten arvata saattaa täysjyvä spagetissa on paljon enemmän energiaa ja hiilareita. Toisaalta spagetissa on myös enemmän proteiinia. Taulukon arvot ovat 100g mukaan.
Bolognese spagettivihanneksilla (neljälle)
Tarvikkeet:
Kastike:
2 sipulia
400g jauhelihaa
400g tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
Oreganoa
Suolaa
Pippuria
Spagetti:
400g kaalia
400g porkkanaa
N. 1dl vettä
Suolaa
Vinkki: Voit myös kokeilla kesäkurpitsaa, purjoa tai vaikka juuriselleriä.

Valmistus:
1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja paista jauhelihat.
2. Pilko tomaatit ja poista kannat. Lisää tomaatit ja mausteet pannulle. Jos haluat voit lisätä vettä. Jätä kastike kannen alle hautumaan. 
3. Valmista spagettivihannekset. Leikkaa kaali ja porkkanat suikaleiksi ja laita ne kattilaan. Laita kattilan pohjalle hiukan vettä ja laita kansi päälle. Vihannekset kypsyvät höyryttymällä. Kun vihannekset ovat kypsiä (n.10min) mausta suolalla. 
4. Kaada vihannekset ja kastike lautaselle ja nauti!