keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Grillipizza❤️

Ahh pizza! En tiedä, miten joskus mulla kesti tunti syödä pieni pala pizzaa, kun se vaan oli mun mielestä niin pahaa ruokaa! Voitteko uskoa?! Noista ajoista oon kuitenkin tullut järkiini ja pizza maistuu ehkä vähän liiankin hyvin... :) Kesällä kaikkea voi grillata, joten tietysti pizza piti myös tehdä grillissä. Ja se osoittautui ehkä jopa paremmaksi kuin tavallisesti uunissa tehtynä. Paistoaika on lyhyempi ja pizzaan tulee ihana grillattu maku ja rapea pohja. Mä tein ilmakuivattu kinkku-mozzarellatäytteellä pizzaa tänään ja siksi ohje on myös näiden täytteiden mukaan, mutta tietysti perus pohjaan voi laitta mitkä vaan täytteet. :)

                                         
Grillipizza (4:lle)
Tarvikkeet:
Pizzapohja (Tämä sama perusohje toimii myös uunissa valmistettuna, tällä annoksella tulee yksi pellillinen.)
25g tuorehiivaa tai 0,5 pss kuivahiivaa
2dl vettä
0,5tl suolaa
0,5dl rypsi- tai oliiviöljyä
5dl vehnäjauhoja
Täytteet
1tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Pizzamaustetta
1 pkt (10siivua) ilmakuivattua kinkkua
1 pötkö mozzarellaa
Pestoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta
Rucolaa
Basilikaa

Valmistus:
1. Pizzapohja: Jos käytät tuorehiivaa liuota se ensin lämpimään veteen, ja lisää sitten kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella taikinakoukuilla. Jos käytät kuivahiivaa laita ensin kaikki kuivat aineet ja lopuksi lämmin vesi ja öljy, ja sitten sekoita taikinakoukuilla. Sekoita taikinaa niin kauan, että taikinasta muodostuu pallo/pötkö. (n. 5min sähkövatkaimella) Jätä taikinapallo pyyhkeen alle kohoamaan.
2. Valmista täytteet valmiiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli tomaattimurskan sekaan ja mausta pizzamausteella. Pilko mozzarella ja kirsikkatomaatit.
3. Jaa pizzataikina neljään osaan ja kaulitse ne pizzalevyiksi. 
4. Kuumenna grilli ja paista pizzapohjia ensin toiselta puolelta kunnes pohjan pintaan muodostuu kuplia ja toinen puoli alkaa ruskistua. Sitten käännä pohja ympäri ja laita grillin lämpöä pienemmälle, jottei pohja pala täyttäessäsi pizzaa.
5. Täytä pizza tomaattimurskasta aloittaen ja viimeistele juustoraasteella. Sulje grillin kansi ja odota, että juusto sulaa. Pohja on jo valmis tässä vaiheessa.
6. Kun juusto on sulanut ja pizza näyttää herkulliselta, lisää rucola ja basilika. Syö mahdollisimman pian, ettei pizza ehdi jäähtyä!! 
+ Jos haluat voit valmiin pizzan kanssa ottaa tuoretta cantaloupemelonia, sopii ihan älyttömän hyvin ilmakuivatunkinkun kanssa! :)