Tarvikkeet:
Pizzapohja (Tämä sama perusohje toimii myös uunissa valmistettuna, tällä annoksella tulee yksi pellillinen.)
25g tuorehiivaa tai 0,5 pss kuivahiivaa
2dl vettä
0,5tl suolaa
0,5dl rypsi- tai oliiviöljyä
5dl vehnäjauhoja
Täytteet
1tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Pizzamaustetta
1 pkt (10siivua) ilmakuivattua kinkkua
1 pötkö mozzarellaa
Pestoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta
Rucolaa
Basilikaa
Valmistus:
1. Pizzapohja: Jos käytät tuorehiivaa liuota se ensin lämpimään veteen, ja lisää sitten kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella taikinakoukuilla. Jos käytät kuivahiivaa laita ensin kaikki kuivat aineet ja lopuksi lämmin vesi ja öljy, ja sitten sekoita taikinakoukuilla. Sekoita taikinaa niin kauan, että taikinasta muodostuu pallo/pötkö. (n. 5min sähkövatkaimella) Jätä taikinapallo pyyhkeen alle kohoamaan.
2. Valmista täytteet valmiiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli tomaattimurskan sekaan ja mausta pizzamausteella. Pilko mozzarella ja kirsikkatomaatit.
3. Jaa pizzataikina neljään osaan ja kaulitse ne pizzalevyiksi.
4. Kuumenna grilli ja paista pizzapohjia ensin toiselta puolelta kunnes pohjan pintaan muodostuu kuplia ja toinen puoli alkaa ruskistua. Sitten käännä pohja ympäri ja laita grillin lämpöä pienemmälle, jottei pohja pala täyttäessäsi pizzaa.
5. Täytä pizza tomaattimurskasta aloittaen ja viimeistele juustoraasteella. Sulje grillin kansi ja odota, että juusto sulaa. Pohja on jo valmis tässä vaiheessa.
6. Kun juusto on sulanut ja pizza näyttää herkulliselta, lisää rucola ja basilika. Syö mahdollisimman pian, ettei pizza ehdi jäähtyä!!
+ Jos haluat voit valmiin pizzan kanssa ottaa tuoretta cantaloupemelonia, sopii ihan älyttömän hyvin ilmakuivatunkinkun kanssa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja ja toiveita