perjantai 6. syyskuuta 2013

Rippijuhlat❤️

Mulla oli 31.8. konffis ja tein sinne paljon erilaisia ruokia ja liivatteettomia juustokakkuja. Jotkut reseptit ovat suoraan isolle määrälle(marinoitu kana, mozzarella pestomarinadilla) Tässä reseptit:

Perunasalaatti:
Tarvikkeet:
n. 1 kg kiinteitä perunoita tai pieniä uusia perunoita
1 punasipuli 

1 prk (n.300g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk pieniä kapriksia
1 tlk maissinjyviä
2 omenaa
2 kourallista rucolaa
Kastike:
1 dl rypsiöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
3 tl suolaa
2 tl sokeria
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua timjamia tai basilikaa 


Valmistus:
1.Sekoita kastikeainekset ja anna maustua jääkaapissa.
2.Keitä perunat. Kuori ja paloittele ne. Kaada kastike lämpimien perunapalojen päälle. Kääntele varovasti perunat ja kastike sekaisin.
3.Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja suikaloi ne. Valuta kaprikset ja maissinjyvät.
4.Kuori omenat ja paloittele suupaloiksi.
5.Sekoita kaikki salaattiaineet yhteen varovasti käännellen. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
 

Melonisalaatti:
½ vesimeloni
1 cantaloupemeloni
1 hunajameloni
250g mozzarellaa
oliiviöljy
mustapippuria
basilikaa

Valmistus:
1.Pilko melonit suupaloiksi. Asettele melonit tarjoiluvadille ja revi mozzarella joukkoon. Revi basilikat, ripottele pippuria ja lorauta oliiviöljyä lopuksi salaatin päälle.


Mozzarella pestomarinadilla:
Tarvikkeet:
4 puskaa basilikaa
4dl oliiviöljyä
1pss parmesan-raastetta
4 kynttä valkosipulia
n. 2tl suolaa
pippuria
2kg mozzarellaa

Valmistus:
1.Nypi basilikan lehdet kulhoon. Lisää muut aineet joukkoon.
2.Soseuta sauvasekoittimella.
3.Pilko mozzarellat kuutioiksi ja sekoita ne peston kanssa sekaisin.


Marinoitu kana:
Tarvikkeet:
3kg kanan ohutleikkeitä 
4 limen kuorta raastettuna
4 limen mehu
pala inkivääriä raastettuna
4-5 chilliä
2½dl soijakastiketta
2½dl rypsiöljyä

valmistus:
1.Raasta limet ja inkivääri. Purista limen mehu.
2.Pilko chillit ja sekoita kaikki ainekset öljyn ja soijan kanssa. 
3.Laita kanan ohutleikkeet marinoitumaan. Anna marinoitun n.päivän.
4.Kypsennä uunissa. Pilko n.sentin paksuisiksi siivuiksi.


Paistetut paprikat: (24 kpl)
Tarvikkeet:
6 punaista paprikaa
1½ oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1rkl punaviinietikkaa
1 tuore rosmariinin oksa
suolaa ja pippuria

Valmistus:
1.Pilko paprikat neljään osaan ja paista ne pannulla pehmeiksi.
2.Lado paprikat tilavaan kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyt.
3.Lisää valkosipulin kynnet, viinietikka, rosmariinin oksa ja mausta suolalla ja pippurilla.
4.Säilytä jääkaapissa, mutta tarjoa huoneen lämpöisenä.




Marianne juustokakku:
Tarvikkeet:

Pohja:
200g digestivekeksejä
100g voita
Täyte:
½dl sokeria
3 kanamunan keltuaista
3dl vispikermaa
100g tummaasuklaata
½pss Marianne karkkeja
1pkt (180-200g) maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniliinisokeria
1rkl sitruunamehua

Valmistus:
1.Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään.
2.Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniliinisokeri ja sitruunamehu.
3.Sulata suklaa mikrossa ja sekoita se taikinaan. Lisää lopuksi mariannerouhe.
4.Vaahdota kerma erillisessä kulhossa.
5.Sekoita kerma taikinaan.
6.Kiinnitä leivinpaperi irtopohja vuoan pohjalle.Levitä keksin murut vuoan pohjalle ja levitä taikina keksien päälle. Laita pakastimeen ja anna jäätyä.
Ota kakku sulamaan n.1h aikaisemmin ennen tarjoilua.

Muunnelma:
Valkosuklaa kakku syntyy kun korvaat tummansuklaan ja mariannerouheen valkosuklaalla.