Lohiwokki (6 henkilölle)
Tarvikkeet:
n. 500g lohta
4½dl riisiä
n.8dl vettä
1 sipuli
½pss wokkivihanneksia
1pss (180g) katkarapuja
1 limen kuori
1limen mehu
6 rkl soyakastiketta
Valmistus:
1.Pilko sipuli. Laita wokkipannuun riisit ja sipuli ja kuulota niitä hetki öljyssä. Lisää n.0,5l vettä ja taita kansi päälle. Anna riisien kypsyä.
2.Samalla ku riisi kiehuu, nypi lohesta ruodot pois, irrota nahka ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Raasta limen kuori.
3.Lisää vettä riiseille, jos ne ovat liian kovia syötäväksi.
4.Kun riisit ovat kypsiä varmista, että pannulla ei ole liikaa vettä ettei wokki jää vetiseksi. Lisää wokkivihannekset, limen kuori ja mehu sekä n.3 rkl soyakastiketta. Maista ja lisää soyaa maun mukaan lisää.
5.Lisää lohikuutiot ja kypsennä ne kannen alla jos mahdollista. Kun lohet ovat kypsiä lisää katkaravut.
6.Tarkista vielä maku ja tarjoile!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja ja toiveita