perjantai 30. tammikuuta 2015

Homemade pasta❤️

Ciao! Tänään oli koeviikon neljäs koe ja kaks on vielä edessä, mutta tämän illan pyhitin uuden pastakoneen testaamiseen ja pastan syömiseen.❤️ Pastan tekemiseen ei välttämättä tarvita pastakonetta (mutta se helpottaa kivasti), vaan ihan käsinkin voi taikinan kaulia ja muotoilla. Tänään tuli tehtyä ihan perus vaaleeta tagliatellea, mutta lisäämällä taikinaan alkuvaiheessa pinaattia tai nokkosta saa vihreää ja lisäämällä tomaattisosetta saa punaista pastaa. Yrttejäkin voi laittaa jo taikinan tekovaiheessa tuomaan makua pastaan.❤️

                       
Tarvikkeet: (4 annosta)

4,5dl durumvehnäjauhoja
1.5-2dl vettä TAI 3 munaa
3rkl öljyä
1tl suolaa

Valmistus:

1.Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokasan keskelle kuoppa, ja lisää munat/vesi, öljy ja suola kuoppaan. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi.

2.Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Laita taikina kelmun sisään ja jääkaappiin hetkeksi.

3.Pastakoneella: Jaa taikina neljäksi palaksi ja taputtele levyiksi. laita pasta levyt pastakoneen tasaisten telojen välistä kerran läpi. Taita levyt kolmin kerroin ja vie taas levy koneen läpi. Ohenna telojen väliä joka kierroksella, kunnes levyt ovat haluamasi paksuisia. Vie ohuet levyt leikkausterien läpi tai muotoile pöydällä levyistä omia kuvioita.

3.Käsin:Jaa taikina neljäksi palaksi ja taputtele levyiksi (Kuva1). Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä levyistä nauhoja tai muotoile muuten.

4.Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi pasta ja valuta vesi pois. 

5.Voit tarjoilla pastan yksinkertaisesti juuston ja mausteiden kanssa tai tehdä kunnon kastikkeen. Pestopasta toimii aina! ;)

Vinkki: Jos haluat tehdä pastaa säilöön niin itse tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää. Tai voit kuivata muotoillut pastat 50 - 75-asteisessa uunissa n. tunnin ajan.

                      
                         
                      
                         
                      
                          
                      
                      
                          
                      
                          
                       
                          
                       
                           
                       
      
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja toiveita